CANVI DE CICLE
Política 01/08/2013

Junqueras ha parlat amb Mas i li ha demanat que acceleri la consulta

El líder d'ERC no es tanca a aprovar uns pressupostos per al 2013 però avisa que és més útil treballar els del 2014

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que pel matí ha parlat amb Artur Mas per valorar el sostre de dèficit imposat per l'Estat i que li ha demanat que, davant "l'asfíxia premeditada per part del govern espanyol", acceleri el procés cap a la consulta. No ha volgut explicar, però, quina resposta ha rebut del president català. Segons Junqueras, "l'única esperança d'acabar amb les retallades és recaptar els propis impostos" i, per tant, convocar ja la consulta per edificar la Hisenda pròpia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el líder dels republicans no s'ha tancat a aprovar els pressupostos del 2013, tot i que "els escenaris són inviables". "Tant si hi ha pressupostos com si no, hi haurà 5.000 milions d'euros de retallades entre 2013 i 2014", ha afirmat d'acord amb els dèficit imposats dimecres per Hisenda.

En la línia del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha avisat que a aquestes alçades és més important analitzar l'escenari pressupostari del 2014 que el de l'any actual, perquè els comptes que es poguessin aprovar per al 2013, com a d'hora l'octubre, només serien d'aplicació dos mesos, cosa que faria prioritari per Junqueras acabar de prorrogar els pressupostos fins a finals d'any. Tot i això, ha avisat que "l'estratègia no pot passar per seguir incrementant l'esforç fiscal dels nostres ciutadans", ja que "l'esforç impositiu ja és enorme".

stats