ELECCIONS 25-N
Política 23/11/2012

Junqueras afirma que seria un"frau" als ciutadans que la propera legislatura acabés sense referèndum

El líder republicà fa una última crida al vot útil per caminar "cap a la independència i cap a la justícia social"

Acn
2 min
Oriol Junqueras, acompanyat per militants i simpatitzants del partit de totes les edats en el penúltim acte de la campanya electoral. / ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut en l'últim dia de campanya electoral que la propera legislatura s'ha de convertir en la del dret a decidir. Si durant els propers anys els catalans no poden exercir aquest dret a través d'un referèndum o una consulta, el líder republicà afirma que s'haurà incorregut en un "frau" als ciutadans que, "probablement", aquest diumenge votaran majoritàriament a favor de l'autodeterminació. Amb el dret a decidir i la independència a l'horitzó, ha destacat la importància que tindrà ERC durant els propers anys, siguin quins siguin els resultats del 25-N. A més, ha definit el vot a Esquerra com el veritable vot útil. El vot útil perquè, segons el president d'ERC, no hi ha cap partit que compatibilitzi millor les aspiracions nacionals i socials del país, "la independència i la justícia social dels catalans". Junqueras ha insistit, però, que tant si aconsegueixen ser segona força al Parlament, com si es queden a la tercera o quarta posició, els republicans continuaran treballant per tirar endavant aquestes dues màximes, perquè tindran la capacitat per influir sobre el proper Govern de la Generalitat -ja sigui des de dintre o des de fora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a l'últim dia de campanya -només queda el míting final d'aquest divendres al vespre a Girona-, Junqueras s'ha fet acompanyar de militants i membres del partit, de familiars i de simpatitzants de totes les edats al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Des de nens petits que no arriben al mes d'edat fins a avis "amb molta més experiència que futur". ERC ha volgut demostrar, d'aquesta manera, la transversalitat del seu projecte que, a més d'englobar persones de totes les edats, també compta amb persones "parlin la llengua que parlin, vinguin d'on vinguin, hagin nascut on hagin nascut i treballin del que treballin". Citant el lema de campanya, Esquerra vol "construir un nou país per a tothom".

"Estem orgullosos de la campanya que hem fet"

Oriol Junqueras ha aprofitat aquest últim dia de campanya per fer balanç dels darrers 15 dies. "ERC ha fet una campanya extremament educada i constructiva. Hem estat l'únic partit que hem proposat grans acords repetidament", ha explicat. Per això, estan "orgullosos" de la feina que han fet durant la campanya i convençuts que el missatge haurà pogut arribar, especialment, a la gran quantitat d'indecisos que marcaven les enquestes. "Estem segurs que durant la campanya ens hem guanyat, en gran mesura, la confiança de la gent", ha sentenciat. La campanya s'acaba aquest vespre, però Junqueras ha instat totes les persones que estiguin convençudes que ERC és la millor opció "nacional i social" per a Catalunya, a continuar treballant fins al dia 25 per convèncer aquells que encara no s'hagin acabat de convèncer.

El candidat d'ERC ha acabat l'acte d'aquest matí allunyant-se en companyia de l'expresident del partit, Joan Puigcercós. Tots dos, junts, han recorregut el passeig dels Til·lers de la Ciutadella fins que han desaparegut dels ulls de les poques persones que encara treballaven per desmuntar les taules i els equips de so que s'havien fet servir minuts abans.

stats