Política 02/03/2015

Oriol Pujol torna al Parlament per comparèixer a la comissió que investiga la seva família

Imputat pel cas de les ITV, el cinquè fill de l'expresident de la Generalitat va abandonar la política a mitjans de juliol

Oriol March
2 min
El secretari general de CDC, Oriol Pujol, va fer pública al Parlament la carta del Palau.

BarcelonaOriol Pujol Ferrusola tornarà aquest dilluns al Parlament. Ho farà per comparèixer a la comissió d'investigació centrada, entre altres casos, en la fortuna oculta que l'expresident Jordi Pujol va amagar a l'estranger. El cinquè dels seus fills, l'únic dedicat professionalment a la política, va abandonar definitivament el seu escó –i la secretaria general de CDC, que ocupava des del 2012– el 14 de juliol de l'any passat. Imputat pel cas de les ITV, es va acomiadar amb aquesta frase: "Vaig plegant de tot per no perjudicar en res". Només 11 dies després, a través d'un comunicat, el seu pare explicava per primer cop en dècades que existia una quantitat de diners a l'estranger de la qual no havia informat mai.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta confessió va arribar el mateix dia que el president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir la reunió en què la cúpula del partit va triar el relleu d'Oriol Pujol a la secretaria general del partit. Com que aquest és un càrrec que, si queda vacant, ha de ser substituït a través d'un congrés extraordinari, CDC va preferir crear un comitè de direcció encapçalat per Josep Rull –secretari d'organització– per rellevar les funcions del cinquè fill de Pujol. Esquitxat pel cas de les ITV des de poc després de ser escollit secretari general del partit, va fer un pas enrere quan va ser imputat per primera vegada. En aquell moment, Rull i Lluís Corominas van assumir una temporalitat en forma de bicefàlia que es va allargar fins al juliol.

Els dos dirigents, juntament amb Jordi Turull –ara president del grup parlamentari de CiU en substitució de Pujol– i Francesc Sànchez –coordinador de règim intern de la formació–, van acompanyar l'exsecretari general quan va comparèixer per primera vegada davant el jutge per explicar-se sobre la seva presumpta implicació en el cas de les ITV, que també afecta la seva dona. En les altres visites als jutjats, Pujol ja no ha comptat amb la companyia dels seus excompanys de direcció nacionalista.

La compareixença d'Oriol Pujol no és l'única de la família d'aquest dilluns. També assistiran al Parlament els seus germans Marta i Pere una setmana després que ho fessin Jordi Pujol, Marta Ferrusola i el primogènit del clan. En una intervenció que encara cueja, Jordi Pujol Ferrusola va estar més de cinc hores donant informació –no sempre relacionada amb les preguntes dels diputats– sobre la seva activitat empresarial com a "dinamitzador econòmic".

stats