Política 12/01/2015

Oriol Pujol es nega a declarar davant la jutge per presumpte suborn i falsedat documental

També la seva dona, Anna Vidal, i Sergi Alsina, empresari i amic de l'exdirigent convergent, s'han acollit al dret de no dir res

Laura Díaz-roig
2 min
Oriol Pujol a la Ciutat de la Justícia. S'ha negat a declarar davant la jutge com a imputat pels presumptes delictes de suborn i falsedat documental / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'exsecretari general de Convergència Oriol Pujol s'ha negat aquest dilluns a declarar davant la jutge com a imputat pels presumptes delictes de suborn i falsedat documental, en haver cobrat suposadament d'un empresari amic per utilitzar la seva influència política en diverses operacions empresarials. Pujol ha arribat a les 09.10 del matí, tot i que estava citat al jutjat a les 12.30.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida del jutjat, Oriol Pujol no ha atès els mitjans, però sí que ha reiterat que és "innocent" i s'ha remès a les declaracions judicials anteriors. El seu advocat, Javier Melero, ha explicat que tot i que es tracta d'una nova imputació, els fets són els mateixos i es desprenen de les converses intervingudes el 2011, sobre les quals Oriol Pujol ja va donar explicacions davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on va declarar quan era aforat. "Per la resta s'ha acollit al seu dret de no declarar", ha dit Melero.

El fiscal Fernando Maldonado creu que Pujol va simular que Alsina va contractar la dona de Pujol, Anna Vidal, per a tasques d'assessorament en operacions empresarials entre el 2010 i el 2012, però que en realitat qui cobrava era Pujol, per la seva "inestimable" col·laboració i ús de la seva posició. Segons la tesi del fiscal, Oriol Pujol presumptament "va facilitar l'accés" al president de la Generalitat, Artur Mas, i a alts càrrecs de la conselleria del ram, entre altres.

El lletrat ha reiterat que les gestions que va fer Oriol Pujol van ser "per interès polític i en cap cas per lucrar-se", i ha assegurat que Alsina era "un reputat assessor en matèria de fusions" i que, per tant, "no era casual" que tingués "clients de nivell". També en referència a la dona d'Oriol Pujol, ha dit que té "una llarga trajectòria" amb Alsina.

Anna Vidal, i Sergi Alsina, empresari i amic de l'exdirigent convergent, també s'han acollit al seu dret a no declarar.

stats