CAS DE LES ITV
Política 17/04/2013

Jordi Turull, sobre la declaració d'Oriol Pujol: "Estic convençut que li retiraran la imputació"

El portaveu de CiU al Parlament diu a Catalunya Ràdio que la transcripció al castellà d'algunes de les converses en què es basa la imputació de Pujol en el cas de les ITV "no tenien res a veure" amb les converses orals en català

Ara
2 min
Oriol Pujol (al centre) arriba al TSJC per declarar com a imputat pel cas de les ITV,  acompanyat de Josep Rull (esquerra), Jordi Turull i Lluís Corominas (dreta) / PERE TORDERA

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, confia que la declaració d'Oriol Pujol, ahir, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC,servirà perquè se li retiri la imputació en el cas de les ITV. "Estic convençut que li retiraran la imputació", ha dit Turull en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio'. També ha assegurat que Pujol va sortir "molt satisfet" de la declaració, perquè "es va poder explicar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oriol Pujol va negar, ahir, davant el TSJC, que formés part d'una trama corrupta d'adjudicació de les ITV, però també que existís aquesta trama. Després de declarar com a imputat durant unes deu hores, Pujol va celebrar poder-se explicar, "per fi", i donar la seva versió dels fets per tal de començar a invertir el relat que fins ara, i durant l'últim any, l'ha assenyalat, va dir. En declaracions als periodistes, va desmentir que volgués participar en una empresa que pretenia optar al concurs de les inspeccions, fent referència a Upprime, i també va aclarir algunes "falsedats", en referència al fet que la seva dona estigués participant i beneficiant-se d'una empresa que assessorava en casos de deslocalització.

Turull ha assegurat que el relat de Pujol va ser clar i convincent, "excepte per aquells que volen continuar insistint en relats delirants", ha dit, alhora que ha explicat que la transcripció al castellà d'algunes de les converses en què es basa la imputació de Pujol "no tenien res a veure" amb les converses orals en català.

Sobre el fet que ahir Pujol arribés a declarar acompanyat de diversos membres de la cúpula de CDC, entre els quals, ell mateix –juntament amb Lluís Corominas i Josep Rull–, Turull ha assenyalat que amb els companys de partit toca estar junts "a les verdes i a les madures", després de remarcar la seva "convicció" sobre la "honestedat" de Pujol.

stats