NOU GOVERN
Política 30/12/2010

Ortega vol una llei per convocar consultes sense necessitar permís de Madrid

La vicepresidenta considera que el Govern no ha d'impulsar les consultes sobiranistes perquè la prioritat és "fer front a la crisi".

Efe
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, ha advocat avui per "replantejar" la llei de consultes de Catalunya per poder organitzar consultes populars sense necessitat d'aconseguir un "permís" del Govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Consell de Ministres va acordar just abans de Nadal recórrer al Tribunal Constitucional la llei de consultes populars catalana, en considerar que vulnera les competències exclusives de l'Estat sobre la regulació i convocatòria de referèndums. En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, Ortega ha anunciat que la intenció del nou Govern presidit per Artur Mas és "replantejar" la normativa "per poder tenir una llei de consultes que realment sigui efectiva" i no dependre de si es té o no permís del Govern de Madrid.

També Ortega ha afirmat que el Govern no ha d'impulsar "en absolut" consultes sobiranistes com les que s'han celebrat en els últims mesos en nombrosos municipis de Catalunya. Segons Ortega, "des del govern no s'ha d'impulsar-les en absolut" perquè la "prioritat" ha de ser "fer front a la crisi econòmica".

"Hi ha iniciatives que corresponen a la societat civil i en les quals el govern no ha d'interferir mai", ha subratllat Ortega, que ha dit que "no renuncia" a aplicar tots aquells aspectes que conté l'Estatut aprovat pel Parlament "el 30 de setembre" del 2005, que posteriorment va ser retallat per Les Corts.

stats