ALIANCES EUROPEES
Política 11/08/2016

El PDC debatrà a la tardor si segueix al partit liberal europeu junt amb C's o busca noves aliances a Europa

Pascal no es vol posicionar sobre aquesta qüestió però afirma que caldrà tenir-la resolta abans de finals d'any

Efe
2 min
El líder del grup liberal al Parlament Europeu, Guy Verhofstadt, amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl Partit Demòcrata Català (PDC) debatrà a partir d'aquesta tardor si segueix en la família liberal europea, en què ara ha de cohabitar amb Ciutadans, o busca un nou "ancoratge ideològic" internacional. En declaracions a Efe, la seva coordinadora general, Marta Pascal, ha subratllat que la decisió "encara no està presa" i que serà la direcció executiva del partit la que haurà de valorar-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal, que va ser elegida vicepresidenta de l'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) en un congrés celebrat a Budapest al novembre, ha argumentat que la creació del PDC, partit hereu de Convergència fundat al juliol, obliga a debatre sobre quin ha de ser el seu "ancoratge ideològic" a nivell internacional. Un altre factor que influirà en el debat intern del PDC és l'ingrés de C's com a membre de ple dret en l'ALDE, efectuat al mes de juny malgrat l'oposició de CDC.

Després de les eleccions europees del 2014, els eurodiputats de C's Javier Nart i Juan Carlos Girauta ja van ser admesos en el grup dels liberals del Parlament Europeu, en el qual la convivència amb l'eurodiputat convergent Ramon Tremosa no ha estat plàcida.

Pascal ha recordat que el comitè executiu de CDC ja va decidir obrir un debat sobre quin ha de ser el paraigua ideològic internacional del PDC, sobre la qual cosa encara no es vol posicionar. "L'entrada de C's en una família en la qual fa gairebé 25 anys que estem no ens fa sentir còmodes. Però, d'altra banda, la nostra posició en la família liberal demòcrata ha estat sempre molt ben acollida", ha destacat Pascal, que ha remarcat que el PDC "no renuncia a tenir un discurs propi" i a mantenir la seva "influència" en l'àmbit europeu.

La pertinença del PDC a l'ALDE o la seva adscripció a una altra família "és un debat que no defugirem", ha assegurat Pascal, que ha assenyalat que "abans de final d'any" caldrà prendre una decisió.

stats