Política 08/11/2014

Els sis catalans de Pablo Iglesias per a la cúpula de Podem: Galdón, Viejo, Asens, Villarejo, Ubasart i Rilova

El líder de la formació presenta la seva candidatura als òrgans de direcció del nou partit

Ara
2 min

BarcelonaPablo Iglesias ha presentat una candidatura de 62 noms per al consell ciutadà de Podem i 10 per la comissió de garanties democràtiques del nou partit. La meitat dels membres de la llista Esclar que Podem són dones i l'altra meitat, homes. El líder del nou partit i eurodiputat es proposa com a secretari general. Dels 62 noms per al consell ciutadà, però, només hi ha sis catalans, la majoria d'ells amb una trajectòria política que s'havia mogut entre ICV i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dels membres de la candidatura al consell ciutadà en sortirà, a proposta del líder del partit, el consell de coordinació, que gestionarà el dia a dia de Podem. Les votacions per a l'elecció de càrrecs interns –en què s'han presentat més de mil candidats en diferents equips– seran del 10 al 14. Esclar que Podem es presenta com l'equip favorit després que ja s'imposés per una aclaparadora majoria entre les propostes d'organització del partit. Si és així, Pablo Iglesias es convertirà en secretari general del partit.

Els catalans de l'equip d'Iglesias són:

Gemma Galdón, experta en temes de seguretat i privacitat i col·laboradora de diversos mitjans de comunicació.

Raimundo Viejo, politòleg i que fins ara havia donat suport a la CUP. Membre de Guanyem Barcelona.

Jaume Asens, advocat i un dels portaveus de Guanyem Barcelona, la candidatura que, entre d'altres, impulsa Ada Colau i que pretén unificar l'esquerra de la capital catalana.

Carlos Jiménez Villarejo, ex fiscal anticorrupció. És molt crític amb el dret a decidir malgrat que Podem i Pablo Iglesias el defensen. Va ser ser escollit eurodiputat al maig però va deixar l'escó poc després.

Gemma Ubasart, professora de ciència política.

Beatriz Rilova, una de les portaveus de Podem a Barcelona.

stats