Política 28/05/2015

El jutge fa seure al banc dels acusats dos extresorers del PP per la caixa B i el partit com a responsable civil

Imposa una fiança d'1,2 milions d'euros al partit de Mariano Rajoy

Europa Press
1 min
Bárcenas dispara contra els alts càrrecs del PP per la caixa B

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha decidit fer seure al banc dels acusats sis persones, entre elles els extresorers del Partit Popular Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, en el marc de la causa en què investiga la 'caixa B' de la formació. Considera a més que el PP ha de ser jutjat com a responsable civil subsidiari dels presumptes delictes que aquestes persones haurien comès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així consta en la sentència d'obertura de judici oral del procediment, en la qual el magistrat estableix que el PP haurà d'afrontar una fiança d'1,2 milions d'euros: una mica més d'un milió d'euros per l'impost de societats de 2007 que va deixar d'abonar l'empresa Unifica, que va renovar la seu central dels populars al carrer Génova de Madrid, i 220.000 per la quantitat que hauria deixat d'ingressar davant d'Hisenda per l'impost de societats de 2008.

A més de Bárcenas i Lapuerta seran jutjats l'exgerent del PP Cristóbal Páez, els socis d'Unifica Gonzalo Urquijo i Belén García, i la seva empleada Laura Montero. Se'ls atribueixen els delictes de pertinença a organització criminal, associació il·lícita, falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, delicte electoral i delictes contra la hisenda pública.

stats