Política 08/02/2017

El PP també presentarà recurs al Consell de Garanties Estatutàries per la llei de pressupostos

Els populars se sumen als recursos que ja va anunciar Ciutadans i que el PSC va presentar dimarts

A. Moldes / M. Esteve
1 min
C’s i el PP es preparen per a un nou duel per liderar l’unionisme

BarcelonaEl PP també ha decidit presentar recurs al Consell de Garanties Estatutàries per la llei de pressupostos. Per fer-ho, Ciutadans cedirà tres diputats als populars perquè el puguin presentar, ja que els populars no ho podien fer sols perquè es necessiten 14 signatures -el PP té 11 diputats al Parlament-.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels populars, Xavier García Albiol, s'ha reunit amb la cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, aquest matí al Parlament per tirar endavant l'acord de cessió de diputats per presentar el recurs. Un recurs que se suma al que ahir ja va presentar el PSC perquè tenen "dubtes" de la legalitat de la partida que es destina al referèndum i al que Ciutadans també vol presentar per la seva banda, tot i que encara no l'ha registrat.

El diputat del partit taronja, Carlos Carrizosa, va explicar ahir en roda de premsa al Parlament que els serveis jurídics del partit estan treballant en el recurs a la llei de pressupostos i també a la llei d'acompanyament. Consideren que la partida del referèndum i altres partides "ocultes" no són constitucionals. Amb aquests recursos, el debat final per a l'aprovació definitiva de la llei de pressupostos s'ajornarà fins al mes de març.

stats