Política 03/10/2019

El govern de PP i Cs de la Comunitat de Madrid relaciona l'exhumació de Franco amb "la crema d'esglésies del 36"

"M'espanta la llei de memòria històrica", assegura la presidenta Díaz Ayuso

Germán Aranda
1 min
El PSOE, Més Madrid i Podem impulsen una comissió d'investigació sobre Avalmadrid i reben el suport de Cs

MadridEl PP i Cs, des del govern de la Comunitat de Madrid, han relacionat aquest dijous la llei de la memòria històrica i la decisió d'exhumar Franco amb la "crema d'esglésies" de la Guerra Civil. Primer, ho ha fet la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, del PP, en resposta a una pregunta de Vox sobre l'exhumació a la sessió de control del Parlament: "Què serà el següent? La creu del Valle, les parròquies, cremaran com l'any 36?". "M'espanta la llei de memòria històrica i m'espanta haver de reobrir ferides", ha completat Ayuso.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc després, s'ha sumat a les crítiques en declaracions als mitjans el vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado, líder de Ciutadans a la regió. "Nosaltres no volem que cremin esglésies com l'any 36 i farem el possible perquè això no passi", ha dit, donant per bo l'argumentari d'Ayuso.

Fins ara, els líders nacionals d'ambdós partits havien acusat Sánchez de fer servir l'exhumació de Franco com a arma electoral i per dividir els espanyols. El govern, després que el Suprem ratifiqués la decisió d'exhumar les restes de Franco, que aniran al cementiri d'El Pardo, podria anunciar demà després del consell de ministres la data de l'exhumació.

stats