Política 17/02/2012

Cospedal: "El PP de Catalunya ha aconseguit ser tan espanyol com català"

Els populars han encetat aquesta tarda el 17è congrés del partit homenatjant Manuel Fraga

Joan Rusiñol
1 min

SevillaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, s'ha mostrat orgullosa dels resultats dels populars a Catalunya, durant l'informe de gestió que ha fet aquesta tarda. La número 2 del partit ha dit que la formació és "un element essencial al Parlament de Catalunya". Ha assegurat que "no és fàcil el camí dels populars" a casa nostra però que el partit de Sánchez Camacho "ha aconseguit ser tan espanyol com català". "L'esforç sempre dóna fruits", ha dit. Ha recordat que un dels èxit electorals arreu de l'Estat "la unitat de missatge" i "tenir un mateix discurs" a tot el territori estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ha començat aquesta tarda el 17è congrés de la formació a Sevilla i ho ha fet homenatjant el seu president fundador, Manuel Fraga, que va morir ara fa un mes. El plenari li ha dedicat una llarga i intensa ovació. El president de la Rioja, Pedro Sanz, el més veterà dels presidents autonòmics de la dreta espanyola, n'ha glossat la figura.

Sanz ha dit de Fraga que era un home "íntegre" que va fer "del digne art de la política una cosa digne d'alabança". Li ha atribuït bona part de la responsabilitat política a l'hora de construir els "primers 35 anys de la democràcia" espanyola, "la Transició i la Constitució".

El president de la Rioja, que presideix la comissió organitzadora, ha assegurat que aquest no és un congrés "de tràmit, de cartó pedra" i ha donat, en nom del PP, ple suport al president espanyol, Mariano Rajoy, per seguir tirant endavant les mesures que està prenent.

stats