Publicitat
Publicitat

ELECCIONS 22-M

Els populars obtenen un resultat històric amb 35 diputats al Parlament balear

El PP arrassa a les Illes Balears i obté majoria absoluta al Parlament, als consells i a l'ajuntament de Palma

El Partit Popular obté la majoria absoluta al Parlament balear amb 35 diputats, sis més que el 2007, i cinc més dels que necessitaven per la majoria absoluta. És un resultat històric sense precedents. El Partit Socialista de les Illes Balears n'obté 19

El Partit Popular aconsegueix la majoria absoluta al Parlament balear i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa. Els populars es queden amb l'espai que abans ocupava Unió Menorquina i els socialistes cauen. Al Parlament, el PP obté 35 diputats i el Partit Socialista de les Illes Balears-PSOE aconsegueix 19 diputats (14, més els 5 de Pacte per Eivissa).

Al Consell de Mallorca, el PP obté 10 consellers i Maria Salom serà la propera presidenta. El PSIB-PSOE obté 10 consellers i la coalició PSM-IV-ExM n'aconsegueix 4. El Partit Popular també s'imposa als consells de Menorca i Evissa i Formentera, el consell més petit, n'és l'excepció: guanyen les esquerres amb Gent per Formentera.

Als principals municipis de les Illes Balears també guanyen els populars. El PP guanya per majoria absoluta a l'ajuntament de Palma, amb 17 regidors, i Mateo Isern, un nouvingut a la politica, serà el proper alcalde de la capital balear. A Ciutadella de Menorca, el PP també frega la majoria absoluta i guanya a Manacor, Inca, Maó o Eivissa, entre d'altres.

 


RE

Més continguts de