Política 07/04/2013

PP i PSOE no arribarien a sumar el 50% dels vots, segons un sondeig d''El País'

Cau el bipartidisme i el PP continuaria per sobre del PSOE, amb un avantatge d'1,5 punts, segons les dades de Metroscopia que publica el rotatiu espanyol

Efe
1 min

BarcelonaLa força dels dos principals partits espanyols, PP i PSOE, davallaria si avui hi hagués eleccions. Tots dos partits no arribarien a sumar el 50% dels vots, segons conclou un sondeig publicat aquest diumenge al diari 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP continuaria sent la força més votada, amb un 24,5% dels vots, i tindria un avantatge d'1,5 punts davant els socialistes, segons els resultats del treball fet per Metroscopia.

Els populars perdrien 20 punts respecte de les anteriors eleccions generals, mentre que el PSOE davallaria 5,7 punts, si es miren els resultats dels últims comicis.

Tant Izquierda Unida com UPyD es beneficiarien de la caiguda dels dos grans partits i farien els seus millors resultats, amb un suport del 15,6% i el 13,7%, respectivament.

L'enquesta s'havia fet abans que es coneguessin informacions recents com la imputació de la infanta Cristina, però les dades reflecteixen per primer cop una valoració ciutadana negativa sobre l'actuació del rei Joan Carles, que passa d'una nota de 21 a un -11. El príncep Felip també perd nota, però es manté en l'aprovat: 28 punts sobre els 37 de fa tres mesos.

stats