Política 18/04/2016

El PP insta Puigdemont a aparcar el referèndum en la reunió amb Rajoy

Els populars branden ara les 23 propostes de Mas com un "bon exemple" a seguir

Ara / Agències
2 min
El portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, a la roda de premsa d'aquest dilluns

BarcelonaAparcar el referèndum. Aquesta és la petició que el portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, ha fet aquest dilluns al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, abans de la seva trobada dimecres amb el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy. En roda de premsa, ha afirmat que així la Generalitat demostraria "voluntat sincera de diàleg", i ha brandat les 23 propostes que l'expresident Artur Mas va fer arribar a Rajoy -i de les quals només s'ha avançat en una- com un "bon exemple" a seguir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha exigit a Puigdemont "que no vagi a parlar amb Rajoy per demanar-li el que no li pot donar, perquè els catalans esperen una reunió productiva". "Puigdemont no ha d'anar a buscar el no, cal que sigui flexible i que representi els desitjos del 70% dels catalans que no van votar partits independentistes en les darreres eleccions espanyoles. Que no hi vagi únicament com a representant de CDC", ha afegit el portaveu dels populars. "Si no vol acabar com Mas, que no faci el mateix buscant un cop de porta", ha conclòs.

Tot i aplaudir que finalment el president de la Generalitat demanés veure's amb Rajoy i "trenqui el bloqueig en les relacions que va impulsar Mas a partir de 2012", Millo ha avisat Puigdemont que s'ha d'oblidar del referèndum. "Que no vagi a la reunió a cremar la Constitució, això ja ho fan a TV3", ha ironitzat el portaveu del PP a Catalunya.

El dirigent popular ha animat Puigdemont a parlar "dels veritables problemes dels catalans" i a plantejar una "solució real" a les dificultats de liquiditat que té la Generalitat. "Que plantegi solucions que no es limitin a ignorar el pla d'ajust", ha afegit Millo, que també s'ha volgut referir a la roda de premsa amb motiu dels 100 dies de Govern que aquest dimarts farà Puigdemont.

stats