Política 01/04/2014

El PP critica que el govern català hagi passat de catalogar el TC d'”agitador de la catalanofòbia” a defensor del dret a decidir

La portaveu de C's, Carina Mejías, considera que l'informe pretén "justificar l'injustificable"

Meritxell Comas
1 min

BarcelonaEl portaveu adjunt del grup parlamentari del PP, Santi Rodríguez, ha criticat aquest dimarts que el govern de la Generalitat hagi passat de qualificar el Tribunal Constitucional d'"agitador de la catalanofòbia" a després assegurar que defensa el dret a decidir. En aquest sentit, ha convidat el govern de Mas a consultar altres assessors jurídics a banda de Viver Pi Sunyer, per la seva condició de membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, Rodríguez ha valorat així l'informe dels serveis jurídics de la Generalitat sobre la sentència del Tribunal Constitucional que va anul·lar la declaració de sobirania de la cambra catalana. Tot i així, ha assegurat que la sentència de l'alt tribunal estableix una diferència "concloent", que el dret a decidir no és l'autodeterminació, i en aquest sentit ha qüestionat la legalitat en el marc constitucional de la doble pregunta de la consulta sobiranista.

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Carina Mejías, ha considerat que l'informe del govern català pretén "justificar l'injustificable", i a partir d'aquí ha afirmat que no creu que "càpiguen més interpretacions a la sentència del Tribunal Constitucional". El portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha assegurat que el Tribunal Constitucional ha dit clarament que no se celebrarà la consulta si no hi ha acord entre governs. En contraposició, el diputat d'ERC Oriol Amorós ha matisat que "aquesta sentència contradiu clarament la voluntat democràtica dels catalans i és l'antònim de la declaració de sobirania", i ha subratllat que "Catalunya és un subjecte polític i jurídic i té tot el dret a decidir sense cap altra limitació que no sigui la democràcia".

stats