Política 11/06/2018

El PP insta Torra a reunir-se amb tots els partits abans de la trobada amb Sánchez per traslladar-li un acord mínim

Albiol reclama al president que retiri la pancarta dels presos i treu pit per haver-l'hi dit "a la cara"

Xavi Tedó / Núria Orriols
2 min
El PP insta Torra a reunir-se amb tots els partits abans de la reunió amb Sánchez per traslladar-li una proposta

BarcelonaEl líder del PP, Xavier García Albiol, ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que abans de reunir-se amb el president espanyol, Pedro Sánchez, es trobi amb tots els líders dels grups parlamentaris per poder-li traslladar una proposta "de mínims" per oferir a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el líder del PP, Torra s'ha mostrat disposat a valorar aquesta proposta i fer una trobada amb totes les forces abans de reunir-se amb Sánchez. "He trobat aquesta sensibilitat", ha expressat. La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha titllat de "cordial" la trobada amb Albiol malgrat les "discrepàncies" polítiques.

La portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, ha dit que Torra s'ha compromès a donar comptes als grups parlamentaris de com evolucionen les converses amb Madrid. "Nosaltres creiem que abans s'ha de produir la reunió amb Sánchez i veure si el PSOE té una proposta per a Catalunya. Hem de saber per on passa una potencial negociació amb l'Estat", ha considerat Artadi, rebaixant l'expectativa que abans de la trobada amb el president espanyol es produeixin aquest seguit de reunions amb els líders de l'oposició.

El PP demana retirar la pancarta dels presos polítics però llança un dard a Cs

Albiol també ha reclamat a Torra que tregui la pancarta de la façana del Palau de la Generalitat que reclama la llibertat dels presos polítics i exiliats. Una reivindicació que va esgrimir Inés Arrimadas, líder de l'oposició, per no assistir a la cita amb Torra.

Aprofitant això, Albiol ha tret pit per haver acudit al Palau i haver-li traslladat personalment les demandes al president de la Generalitat, a diferència de Ciutadans que a parer seu buscava un "cop de titular". "Això l'hi havia de dir al president cara a cara, li havia de dir que no representava un sentiment comú de tots els catalans", ha dit Albiol. "Ho podia fer així o a través de la premsa", ha afegit llançant un dard a Arrimadas.

A diferència de la "sensibilitat" que Torra ha mostrat en relació a les trobades amb els grups parlamentaris, Albiol ha dit que el president "s'ha tancat en banda" en la qüestió dels presos polítics. Artadi, per la seva banda, ha dit que el llaç groc és un símbol de "democràcia i de drets fonamentals" que poden ser "compartits" per tota la classe política.

La portaveu ha explicat que Torra li ha traslladat a Albiol que s'ha de protegir el "model d'escola catalana" i que els professors s'han de poder expressar "amb llibertat". "Per a nosaltres és una qüestió irrenunciable", ha afirmat.

stats