Política 20/08/2013

El PP valencià reprova actituds i simbologies anticonstitucionals

El secretari general del PP valencià, Serafín Castellano, ha dit que seran els òrgans de Noves Generacions els que prendran mesures després de l'aparició de fotografies de militants amb simbologia franquista

Efe
2 min

València P { margin-bottom: 0.21cm; } El secretari general del PP de la Comunitat Valenciana, Serafín Castellano, ha assegurat avui, després de l'aparició de fotografies de militants de Noves Generacions (NG) amb simbologia franquista, que el seu partit "reprova" manifestacions que "no responen a l'ordre constitucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castellano ha respost així en ser preguntat per si el partit havia d'adoptar mesures disciplinàries contra els militants de NG del PP valencià que han aparegut a les xarxes socials fotografiats amb el braç aixecat o al costat d'una bandera franquista i que han motivat les crítiques de l'oposició.

El dirigent popular ha afegit: "Seran els òrgans de l'organització de Noves Generacions els que han de valorar l'adopció de mesures disciplinàries, i m'imagino que així es farà".

El PSPV-PSOE ha recriminat al PPCV la seva actitud i ha instat els dirigents populars a actuar contra aquests joves, mentre que Esquerra Unida (EU) ha anunciat que denunciarà aquestes "actituds feixistes" davant de la Fiscalia, si no actua d'ofici.

Castellano ha defensat l'actitud "rotunda" del PP "en defensa de les llibertats, de la democràcia i de reprovar qualsevol actitud amb simbologia, actituds o manifestacions que no responguin a l'ordre constitucional, l'Estat de Dret i a les llibertats".

"Tot el que siguin manifestacions, actituds i simbologies que no corresponen a la Constitució i a l'Estatut, a aquestes llibertats i aquesta democràcia en majúscules i a la política de centre que representa el PP, les reprovem vinguin d'on vinguin i siguin d'on siguin", ha insistit.

En un comunicat, el diputat autonòmic socialista Víctor Sahuquillo ha exigit al PP valencià que adopti "mesures de regeneració democràtica i que, per una vegada, apliqui els seus propis estatuts i sancioni els autors d'aquestes fotos de la vergonya".

El parlamentari ha assegurat que l'actitud del PPCV demostra que els seus estatuts "són paper mullat" i ha denunciat que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, "mira cap a un altre costat davant la proliferació de líders juvenils del seu partit en clara posició antidemocràtica i de proselitisme feixista".

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida a Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat en un comunicat que la Justícia ha "d'intervenir en tot l'afer de l'ús i difusió de la simbologia feixista". "Anunciem que si la Fiscalia no actua d'ofici, nosaltres hi presentarem la denúncia corresponent perquè intervingui i es persegueixi i castigui aquest tipus d'usos de símbols feixistes", ha afegit.

stats