Política 02/01/2017

El PP augmenta l'avantatge després de dos mesos de Govern

El president de la gestora del PSOE agrada més als populars que als socialistes, segons una enquesta del diari 'El Mundo'

Ara
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la declaració institucional sobre Catalunya i el 9-N / EFE

BarcelonaDos mesos després de formar govern, el PP de Mariano Rajoy ha aconseguit reforçar el seu lideratge. Si ara se celebressin eleccions el PP obtindria un 34,8% dels vots, és a dir, un 1,8% més que els que va aconseguir a les eleccions de juny. Podem passaria de ser la tercera força a la segona, després de superar el PSOE. El partit de Pablo Iglesias passaria del 21,1% al 22,5%, mentre que els socialistes passarien del 22,7% al 19,4%. La variació de Ciutadans seria molt lleugera, i baixaria del 13,1% al 12,6%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta, ecarregada a SigmaDos, també assegura que el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, està més ben valorat entre els ciutadans que van votar Mariano Rajoy (5,21) que entre els que van donar la seva confiança als socialistes (4,82). El PSOE va designar la gestora que actualment controla el partit després de la dimissió del secretari general, Pedro Sánchez, que es va oposar a facilitar la investidura de Mariano Rajoy, tal com va acabar fent el PSOE.

ERC aconseguiria pujar una dècima, i passaria del 2,6% dels vots al 2,7%, mentre que PDECat (abans CDC) passaria del 2,0% dels vots a l'1,7%.

stats