Política 07/11/2016

El PP convocarà el seu congrés al febrer, amb la continuïtat de Cospedal a debat

El partit no obrirà les votacions a la militància

Dani Sánchez Ugart
1 min
La secretària general del PP, Dolores de Cospedal, ha sigut recompensada per Rajoy amb la cartera de Defensa després de batallar amb Bárcenas.

MadridEl PP convocarà el seu congrés a Madrid al febrer, segons ha explicat aquest dilluns el secretari d'Organització del partit, Fernando Martínez Maíllo, que ha precisat que la data exacta serà fixada la setmana que ve, quan el partit convocarà una junta directiva nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP ja pensa en el seu congrés, amb Cospedal aferrada al càrrec

Un cop resolta la formació de govern, el partit presidit per Mariano Rajoy es concentrarà ara en la reforma de les estructures internes, amb l'objectiu de tenir un partit "fort" i "cohesionat" que doni suport a l'executiu, segons ha explicat Maíllo. La junta directiva nacional fixarà les ponències i el comitè organitzador del congrés, en el qual encara no s'aplicarà la lògica d'un militant, un vot.

El principal dubte sobre el congrés, a hores d'ara, és la continuïtat o no de l'actual secretària general del partit, María Dolores de Cospedal. Al PP donaven per fet que la flamant ministra de Defensa no repetiria en la nova estructura orgànica que ha de sortir del congrés, i que encara serà liderada per Rajoy, que va donar-li un càrrec de govern per suplir la pèrdua. Però la poca projecció pública del ministeri que li ha tocat no ha agradat a Cospedal, que ara es planteja continuar a la secretaria general del partit. “No us deslliurareu de mi”, va dir divendres en l’acte d’intercanvi de carteres amb el seu predecessor, Pedro Morenés, quan li van preguntar pel seu rol al partit.

Després del congrés nacional es convocaran els locals i regionals per triar tota la nova estructura del partit.

stats