DIFICULTATS DE L’UNIONISME
Política 10/12/2015

El PP torna a topar amb la justícia

Els escàndols judicials dels populars amenacen la campanya de Rajoy per retenir la Moncloa

Gerard Pruna
3 min
El cap de llista del PP a Lleida, José Ignacio Llorens, va continuar ahir fent campanya amb normalitat.

BarcelonaLa justícia continua sent una pedra a la sabata del PP, també en campanya. Ahir dos nous escàndols van sacsejar el camí dels populars cap al 20-D. El primer terratrèmol va tenir epicentre a Lleida. Segons va avançar el diari digital El Español, el cap de llista del PP per la demarcació i històric dirigent popular, José Ignacio Llorens, va ser denunciat el 2011 per assetjar sexualment una militant del PP de Madrid. Segons la denunciant, el diputat va intentar mantenir “relacions íntimes” amb ella a canvi de trobar-li una feina gràcies als seus “contactes” i al convenciment que Mariano Rajoy el faria ministre d’Agricultura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llorens, que ja era diputat amb Aliança Popular i que als 72 anys busca ser-ho per vuitena vegada -les enquestes per ara no li donen l’escó-, va defensar-se assegurant que va ser víctima d’un “xantatge” i explicant que el cas es va arxivar l’any 2013 per falta de proves. A més, va atribuir a una maniobra per perjudicar-lo que aparegui ara un cas que havia aconseguit mantenir en secret. El PP va tancar files entorn del seu candidat i va abonar, a través del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, la teoria que hi ha interessos ocults darrere la difusió de la notícia. “El que caldria preguntar-se és qui i per què en aquests moments treu una notícia de fa cinc anys i que va ser solucionada als jutjats fa tres anys”, va dir.

No és la primera vegada que el nom de Llorens -que aquests dies de campanya repeteix que és el “Messi del PP”, perquè cada quatre anys el renoven- apareix relacionat amb possibles irregularitats. El seu nom ja apareix als papers de Bárcenas, amb qui va invertir en un projecte urbanístic per fer uns xalets de luxe a la Vall d’Aran que finalment no es va dur a terme.

No va ser l’únic maldecap del PP relacionat amb la justícia. La Fiscalia Anticorrupció investiga l’ambaixador espanyol a l’Índia, Gustavo de Arístegui, i el diputat del PP al Congrés Pedro Gómez de la Serna per haver cobrat comissions milionàries per fer de lobi d’empreses espanyoles a l’estranger. Segons va explicar El Mundo, a través de la marca Voltar Lassen tots dos van fer d’intermediaris d’empreses espanyoles per aconseguir grans contractes a canvi de comissions que oscil·laven entre el 2% i el 5%.

Dimiteix un alcalde de C’s

La justícia també va sacsejar ahir la campanya de Ciutadans, que va veure com el seu alcalde d’Espartinas (Sevilla) havia de dimitir després de ser citat a declarar com a imputat per un delicte de prevaricació en la gestió dels contractes del programa autonòmic d’ajudes a l’ocupació de persones en situació d’exclusió social. En un comunicat, Ciutadans va defensar que no es tracta d’una dimissió relacionada amb un cas de corrupció sinó amb un “assumpte administratiu”.

Collboni declara que no va fer cas a Bustos en el cas Mercuri

El dirigent del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va declarar ahir a la jutge del cas Mercuri que, quan li va trucar dues vegades el llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, se’l va treure de sobre. La jutge investiga si Bustos va pressionar, amb l’ajuda de Collboni, membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya per ajudar l’empresari Nicola Pedrazzoli -propietari del Canal Català- perquè aconseguís un canal autonòmic de TDT.

stats