Publicitat
Publicitat

Valoració dels socialistes

PSC admet que la participació a les consultes ha estat rellevant i expressa "respecte" per a Castells

Els socialistes lamenten la "utilització" que fa CiU del referèndum perquè vota 'sí' el diumenge i després impedirà dimecres que prosperi una moció per a la independència al Parlament

Els socialistes catalans han expressat el seu respecte per les consultes i han admès que la participació va ser "rellevant". L'encarregat de fer la valoració en nom de l'executiva ha estat Jordi Hereu, que inevitablement s'ha vist obligat a no criticar la participació, que va rondar el 20%, molt per sobre de la consulta de la Diagonal organitzada per l'Ajuntament i que només va aconseguir el 12%. L'alcalde ho ha justificat assegurant que no es poden comparar les dues iniciatives i que és "normal" que la de la independència generi més interès que la d'un carrer.

El portaveu del PSC també ha passat de puntetes per damunt el vot d'Antoni Castells, expressant de nou "respecte", però recordant que la independència no cap dins el projecte socialista i que ni tans sols es debatrà en el proper congrés del partit. En el que sí que va insistir Hereu és en la "utilització" que fa CiU a les consultes, perquè diumenge vota "sí" i en canvi demà dimecres no avalarà una moció al Parlament en el mateix sentit. Aquesta actitud l'ha tillat d'"independentisme de diumenge" i considera que és una falta de "respecte i seriositat".

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT