POLÍTICA
Política 23/12/2013

El PSC veuria "coherent i democràticament saludable" que ERC entrés al Govern per "clarificar" qui fa d'oposició al Parlament

Lucena està convençut que el pacte entre CiU i republicans s'havia de fer aquest dilluns, però no s'ha fet públic perquè hi ha "discussions" per distribuir-se les conselleries

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, veu amb "normalitat" i considera "coherent i democràticament saludable" que ERC formés part del Govern. Creu que d'aquesta manera es podria "clarificar" qui fa d'oposició al Parlament "atès que és notori que ERC no en fa". "No es pot anar a missa i repicar", ha dit. Lucena està convençut que l'anunci del pacte de govern s'havia de fer aquest dilluns però que finalment no s'ha tirat endavant perquè CiU i ERC tenen "discussions" sobre com repartir-se les conselleries. Per això pronostica que és "qüestió de dies", ja que amb l'aval dels republicans als pressupostos s'"han diluït" les diferències en el projecte social i econòmic de CiU i ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, considera que seria "coherent i democràticament saludable" que ERC i CiU oficialitzessin l'entrada dels republicans al Govern. Lucena dóna per fet que els republicans entraran i, de fet, estava convençut que l'anunci es faria aquest dilluns, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. En aquest sentit, creu que si s'ha endarrerit és perquè falta perfilar com es reparteixen les conselleries, els "espais de poder" i "el paper" que hauria de tenir al nou executiu el president dels republicans, Oriol Junqueras. Malgrat tot, l'entrada dels republicans està "absolutament decidida", ha afirmat.

"L'entrada al Govern és imminent", ha sentenciat Lucena. Ha considerat, de fet, que serà bo si es formalitza el pacte perquè així es pot "clarificar" qui és oposició al Parlament. "És notori que no fa oposició", el partit de Junqueras, malgrat que "vulguin anar a missa i repicar".

Lucena ha defensat el pacte perquè tant ERC com CiU "es mostren obertament favorables a la separació" i "comparteixen un model de país". Després, ha argumentat, que els republicans hagin decidit donar suport als pressupostos del 2014, de moment paralitzats al Consell de Garanties Estatutàries. De fet, creu que s'han "diluït" les diferències en el model social i econòmic que podien tenir CiU i ERC "fins ara".

Per això i perquè "donen suport al 95%" de les accions del Govern, "no té gaire sentit" no formar-ne part. Pronostica que l'acord es farà públic en els propers dies i, mig en broma, ha dit que hi podria haver acord per Cap d'Any.

stats