Política 01/07/2015

El PSC reclamarà una reforma constitucional en el programa del 27-S però aparca el dret a decidir

Iceta afirma que "és impossible pensar que la propera legislatura espanyola no vindrà marcada per una reforma constitucional" i dubta que el PP la pugui frenar

Roger Tugas
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl PSC inclourà en el seu programa electoral del 27-S la reivindicació d'una reforma constitucional que sigui posteriorment votada en referèndum i que inclogui el reconeixement nacional de Catalunya i de la plurinacionalitat de l'Estat, la fi de les duplicitats i xocs competencials, un pacte fiscal solidari i un Senat federal. Així ho ha avançat aquest dimecres el primer secretari i cap de llista del PSC, Miquel Iceta, que ho ha situat com una de les quatre prioritats programàtiques al costat del rellançament de l'economia i la creació d'ocupació, la defensa de l'estat del benestar i el combat contra el frau i la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta confia que el PP no podrà frenar les demandes de reforma que propugnen el PSOE i Podem i que fins i tot contempla C's. I, encara que els populars volguessin bloquejar-la, els socialistes seguirien "reclamant canvis" amb un "tarannà dialogant". "El que no farem és negar el problema", ha afirmat el líder del PSC, que ha assegurat que "és impossible pensar que la propera legislatura espanyola no vindrà marcada per una reforma constitucional". "Algú pot preveure un bloqueig, però en la independència també hi és", ha recordat.

Preguntat per l'abandonament de la reivindicació d'un referèndum d'autodeterminació, Iceta ha assenyalat que "el 9-N el Govern ja va convocar per opinar sobre la independència" i ara vol que s'opini sobre el federalisme. "Volem saber si la majoria dels catalans estan per un nou acord", ha defensat.

stats