Política 24/08/2015

Iceta, sobre Junts pel Sí: "Són incapaços de governar"

El primer secretari del PSC es reunirà dimecres amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a València

Núria Orriols
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha carregat aquest dilluns, en roda de premsa, contra la candidatura Junts pel Sí: "Són incapaços de governar per la diversitat que pretenen englobar", ha afirmat. "La candidatura tindria seriosos problemes per governar Catalunya", ha pronosticat. El socialista, que ha presentat els ítems sobre els quals girarà la campanya electoral del PSC, ha asseverat que la intenció de la candidatura és "amagar" la gestió del president de la Generalitat, Artur Mas, i assegurar que segueixi sent president. A més, ha criticat que encara no hagin presentat el programa electoral i que no hagin "aclarit" el seu full de ruta cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta, després de la primera reunió del secretariat i el comitè electoral socialista després de vacances, ha explicat que la campanya socialista pivotarà a l'entorn del balanç de govern, que ha qualificat de "cinc anys d'embolics, retallades, inestabilitat i increment de deute", i la "caracterització" de Junts pel Sí, que segons ell té molts elements "discutibles". El PSC també es dedicarà a explicar que la independència "no convé" a Catalunya i defensarà el seu programa electoral, basat en la recerca d'un acord amb Espanya per reformar la Constitució i la recuperació econòmica.

Crítiques a Germà Gordó

Iceta també ha carregat contra el conseller de Justícia, Germà Gordó, que en una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu va defensar donar la nacionalitat catalana als valencians. "Si el que volem és tenir una bona relació amb els territoris de parla catalana, hem de fer el possible per tenir-la. I se'm fa difícil pensar que separar-se d'Espanya millori aquesta relació", ha assegurat Iceta. Per a ell, "la independència perjudicaria les relacions de Catalunya amb el País Valencià, les Illes Balears i l'Aragó".

Així, ha defensat que "donar el carnet de catalans" és un "camí fatal" per establir bona sintonia, ja que, segons ell, la millor manera de treballar plegats és "compartir espais comuns" i poder parlar d'"igual a igual". I ha llançat un dard directe al conseller Gordó: "Van ser unes declaracions molt desafortunades i demostren fins a quin punt s'ha perdut el senderi", ha assegurat el socialista.

D'altra banda, ha anunciat que es reunirà dimecres a València amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

stats