Política 09/12/2013

El PSC alerta que s'està posant "el carro davant dels bous" en el procés de la consulta

Insisteix que la consulta només pot sortir de l'acord i el diàleg entre Rajoy i Mas

Sara González
2 min

BarcelonaEl PSC insisteix que el Govern d'Artur Mas i l'executiu de Mariano Rajoy han d'iniciar una via de diàleg. Després que el president espanyol hagi assegurat, en una entrevista que aquest dilluns publiquen de forma conjunta 'El País', 'The Guardian', 'Gazeta', 'La Stampa', 'Süddeutsche Zeiting' i 'Le Monde', que ni vol ni pot autoritzar la consulta, els socialistes catalans reiteren que la consulta només pot ser "legal i acordada" i que per això cal que els governs s'asseguin i parlin. I és que, a parer del secretari d'Organització, Esteve Terradas, el que està fent el Govern i ERC és posar en perill la consulta, anant cap a la "unilateralitat" en el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Terrades ha lamentat que, fruit del "tacticisme i de les presses", l'executiu català, esperonat per ERC, per una banda, i el govern espanyol tancant-se en banda per una altra, estiguin posant "el carro davant dels bous", una estratègia que, segons ell, allunya els catalans de les urnes. Ha insistit que només a través del diàleg podrà haver-hi acord i ha puntualitzat que, tot i que amb Rajoy sembla ara molt difícil, no serà un "president etern i les majories canvien".

El PSC sí que ha avalat el full de ruta que traça Rajoy a l'entrevista per poder reformar la Constitució. Terradas ha subratllat que cal reformar-la per "garantir un correcte encaix" de Catalunya a Espanya i per implantar un "federalisme social" que garanteixi més igualtat entre els ciutadans i un blindatge dels seus drets. Els socialistes catalans estan d'acord, tal com diu el president espanyol, que per caviar la carta magna cal que hi hagi consens. "Volem el consens, el diàleg i l'acord", ha afirmat Terradas, que ha recordat que fa 35 anys tots els partits van ser capaços de forjar un consens per elaborar l'actual Constitució. També comparteixen amb Rajoy que és necessari "trobar el moment" i, en aquest sentit, el PSC avisa que requerirà temps traçar una reforma constitucional, però que en algun moment s'ha de començar a plantejar seriosament.

stats