POLÍTICA
Política 05/06/2014

Geli rebutja ser ponent del PSC en la llei de salut sexual perquè el conflicte amb Navarro no està resolt

Després de la patacada del 25-M, la direcció dels socialistes catalans intenta ara restituir els díscols al Parlament. Joan Ignasi Elena reclama un document signat que certifiqui formalment la restitució. Núria Ventura intervé de nou en nom dels socialistes en una comissió després del càstig per haver trencat la disciplina de vot

Ara/acn
2 min

BarcelonaEncara no dues setmanes després de la patacada a les eleccions europees, la direcció del PSC intenta iniciar el desgel en les relacions amb els diputats díscols, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura. De fet, ha començat a permetre que, de manera oficiosa, participin en comissions del Parlament en nom del partit, funció que tenien vetada com a mesura de càstig per haver trencat la disciplina de vot amb el dret a decidir. Però ara es troba amb la desconfiança dels diputats. Geli ha rebutjat ser la ponent del PSC en la futura ponència conjunta per la llei de salut sexual i reproductiva de Catalunya perquè considera que el conflicte no està resolt. En la mateixa línia, Elena vol un document signat que plasmi de forma oficial la restitució de les seves funcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, Núria Ventura, va intervenir ja ahir en nom del PSC en una comissió. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va dir la setmana passada que oferiria als tres diputats crítics deixar d'estar apartats al grup parlamentari i començar a "rehabilitar" les seves funcions a la cambra catalana. I és per ordres del líder socialista que, segons ha pogut saber l'ACN, s'estan fent els primers passos per aquesta via.

Conflicte viu

El conflicte és obert encara, i des que Navarro va mantenir les reunions amb els diputats dimecres passat, sembla que s'ha avançat poc en la resolució de l'enfrontament. Ho demostra el rebuig de Geli, que creu que la resolució passa per redefinir el projecte del PSC i garantir l'encaix dels plantejaments de tothom en la línia oficial. El líder d'Avancem també considera que és insuficient que Navarro vulgui apropar-se ara als crítics amb petits passos, perquè veu que la resolució del conflicte va molt més enllà.

stats