Política 20/07/2011

El PSOE acusa Rajoy de pretendre utilitzar la dimissió de Camps com a "tallafocs" del cas Gürtel

Elena Valenciano demana al líder del PP que assumeixi "responsabilitats"

Acn
2 min
Elena Valenciano, a la seu del PSOE / ACN

MadridLa coordinadora de campanya del PSOE, Elena Valenciano, ha acusat aquest dimecres el líder del PP, Mariano Rajoy, d'intentar utilitzar la dimissió de Francisco Camps com a "tallafocs" per parar "l'onada" del cas Gürtel. "Avui Camps ha dimitit, però el que ha de donar explicacions és Mariano Rajoy", ha afirmat Valenciano que ha recordat que més de 20 alts càrrecs i dirigents del PP han presentat la renúncia en veure's esquitxats en la trama Gürtel. Tots ells, ha dit Valenciano, han tingut "com a denominador comú el suport de Mariano Rajoy fins a la seva dimissió", però al líder del PP "no se l'ha vist mai donar una explicació"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop caigut el president de la Generalitat Valenciana, els socialistes espanyols alcen la mirada al líder dels populars, que aquest dimecres ha valorat la renúncia en un simple comunicat on ha expressat el seu suport a Camps i s'ha mostrat convençut de la seva innocència.

Valenciano ha assegurat que el passat 17 de maig, en l'acte principal de la campanya electoral del 22-M Rajoy va presentar Camps com a candidat a la presidència de la Generalitat malgrat que "ja sabia que havia mentit", fet que demostra la inacció del líder del PP, que "no ha mogut un múscul" davant els nombrosos casos de corrupció dins de les seves files.

Segons Valenciano, Camps es volia declarar culpable aquest dimecres però hores després, en el discurs de la seva dimissió, s'ha declarat innocent. "Rajoy pretén que la dimissió de Camps sigui un tallafocs del cas Gürtel perquè uns vestits no taparan la trama de corrupció Gürtel" que suposa "finançament i compra i venda de favors amb diners dels contribuents".

La coordinadora de campanya del PSOE ha afirmat que Rajoy "s'oblida" dels càrrecs del seu partit en el mateix moment en què presenten la dimissió "com si ell no tingués res a veure ni cap responsabilitat respecte a tots aquests alts càrrecs del partit implicats en la trama Gürtel".

Els socialistes espanyols, però, no són partidaris d'unes noves eleccions al País Valencià. Quan se li ha preguntat per aquesta qüestió, Valenciano s'ha limitat a afirmar que el PSPV ja ha manifestat la seva voluntat de "contribuir de manera responsable" i estan "oferint la seva col·laboració" perquè les Corts valencianes elegeixin un nou president.

stats