Política 03/10/2019

Sánchez demana un únic debat electoral a cinc

Casado demana també un cara a cara amb el socialista i Cs i Podem prefereixen dos debats

G.a.
1 min
Debate

MadridEl comitè electoral del PSOE ha informat de la disposició del partit perquè el seu candidat a la presidència, Pedro Sánchez, participi en un únic debat televisiu a cinc (amb l'entrada de Vox, s'entén) el 4 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes ja van demanar la presència de Vox en el debat que RTVE va celebrar en els anteriors comicis, els del 28-A, però la resta de partits van denunciar-ho i la Junta Electoral Central va decidir vetar la presència del líder ultradretà Santiago Abascal –que encara no tenia representació parlamentària– al debat de la televisió pública i al d'Atresmedia. Ara, amb 24 escons, la situació és totalment diferent. Presumiblement seria Íñigo Errejón i la seva nova formació, Més País, qui es quedaria fora del debat.

El PP ha demanat que, a més, es celebri un cara a cara entre Sánchez i Casado així com que el debat es faci el dia 5 de novembre, quan ja es coneguin les dades de l’atur. Des de Ciutadans, van defensar que prefereixen que siguin dos debats, mentre que fonts de Podem van defensar que els sembla “inacceptable” retrocedir a un sol debat i que “l’audiència demostra que els ciutadans volen debats”.

stats