DRET A DECIDIR
Política 18/07/2014

En marxa la tercera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, a les portes de la trobada Mas-Rajoy

El Pacte vol enviar una carta al president espanyol per reclamar-li que no interfereixi en la convocatòria del 9-N

Ara / Acn
2 min
Tercera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, presideix aquest divendres al Parlament la tercera reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que ha començat poc després de les 12 del migdia. El pacte inclou entitats i partits favorables a la consulta. La cita està marcada per la reunió que Mas mantindrà els propers dies amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. La intenció és que de la reunió en surti un text consensuat per reclamar via carta a Rajoy que no interfereixi en la convocatòria de la consulta del 9 de novembre i permeti fer-la amb la llei catalana de consultes, en la línia del que li pensa demanar Mas en persona. En la reunió d'aquest divendres també es preveu que el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional expliqui el contingut dels últims informes entregats al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els integrants del pacte també avaluaran la possibilitat de celebrar un acte de reivindicació de cara a la Diada en què es visualitzin les associacions i entitats adherides. Joan Rigol, coordinador del Pacte, ha avançat en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que l'acte se celebrarà després de l'Onze de Setembre i estarà "consensuat" amb totes les entitats que el conformen.

3.000 entitats

A la reunió hi participen setanta representants d'institucions públiques i privades, i associacions i entitats d'àmbit municipal, cultural, educatiu, comunicatiu, social, cívic, sindical, empresarial i professional. També hi ha representació de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP. S'han adherit al pacte gairebé 3.000 entitats, entre les quals, Avancem i Súmate, que hi participen per primer cop. En la reunió no hi participa el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que ho ha delegat en la secretària general, Marta Rovira, i el secretari general adjunt, Lluís Salvadó.

Per part del Govern, a més de Mas, hi participa la vicepresidenta de l'executiu català, Joana Ortega, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el de Justícia, Germà Gordó. Al costat de Mas hi és la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

stats