Política 28/10/2019

Paluzie defensa que els aldarulls "fan visible el conflicte" a nivell internacional

La presidenta de l'ANC diu que el principal responsable de la "violència" és l'Estat

Agències
2 min
La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat aquest dilluns que els aldarulls en resposta a la sentència del Procés "fan visible el conflicte" entre Catalunya i Espanya a nivell internacional. En declaracions a TV3, ha dit que és "evident" que aquests "incidents" situen el debat polític a la premsa internacional i ha considerat que les escenes de conflictivitat als carrers no haurien de perjudicar l'independentisme a les urnes. "De moment, les enquestes no ho indiquen així", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paluzie ha insistit que "al final, el principal responsable de la violència és l'Estat", i ha recordat que el Tribunal Suprem "ha condemnat un moviment absolutament pacífic i democràtic a dos dígits [de penes de presó] per organitzar un referèndum d'autodeterminació" i per "haver intentat la independència per mitjans democràtics i pacífics". Amb tot, ha insistit en la necessitat de la "mobilització constant", seguint el model de les protestes de Hong Kong, sempre amb "accions en clau de lluita no violenta" que, no obstant això, han de tenir "l'objectiu polític de desgast de l'Estat".

La presidenta de l'Assemblea ha criticat la classe política, al considerar que la seva resposta "política i institucional" a la sentència contra els líders independentistes ha arribat "molt tard", mentre que l'ANC i Òmnium, malgrat les seves diferències, sí que han aconseguit mobilitzacions unitàries, ha ressaltat. Per la seva banda, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha assenyalat també a TV3 que no li han agradat les imatges de polítics desfilant cap a la manifestació de dissabte, encara que ha negat que s'habilités un "passadís" per a aquest fi. "Ja explicarà cadascú amb quina actitud hi va anar", ha dit Mauri, que ha situat la polèmica dins el "marc electoral" actual.

stats