Política 17/01/2019

El Parlament constitueix una comissió sobre els drets civils i polítics: "La seva vulneració afecta tota la ciutadania"

Cs i el PP s'abstenen de participar en el grup de treball, que presidirà Ernest Maragall

Anna Mascaró
2 min
Comissió d'Estudi sobre Drets Civils i Polítics al Parlament

BarcelonaEl Parlament ha constituït aquest dijous la comissió d'estudi sobre drets civils i polítics, que presidirà Ernest Maragall. El president de la cambra legislativa, Roger Torrent, ha afirmat que "en els últims mesos s'ha vist com l'expressió de la voluntat política d'una part del país ha estat contestada amb repressió". "Això afecta el conjunt de la ciutadania del país; per tant, ens ha de preocupar a tots més enllà de quina sigui l'opció política de cada grup parlamentari", ha assegurat, i ha insistit que "la vulneració dels drets civils i polítics no només afecta la situació personal d'alguns càrrecs o persones, sinó també les idees i la mateixa dinàmica normalitzada de funcionament de les institucions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, el president de la comissió, Ernest Maragall, ha lamentat que ni Cs ni el PP hagin participat en l'acte ni hagin designat diputats per a la comissió. "Les absències també defineixen", ha afirmat Maragall, que considera que existeix una "evident vulneració contínua de drets" i que també ha explicat que en la comissió es tractarà una "vella qüestió, la relació entre estat i societat". Per la seva banda, la CUP sí que ha designat diputats per a la comissió, però avui no hi ha participat. Els anticapitalistes han aclarit que, malgrat que han restringit la seva activitat parlamentària arran de les detencions produïdes ahir, la seva absència s'ha degut a un motiu imprevist d'agenda.

D'altra banda, el portaveu de JxCat, Josep Costa, ha considerat que "avui és un dia adient per constituir aquesta comissió després del que va passar ahir", en referència a les detencions a Girona. "Els drets es guanyen sobretot exercint-los en la pràctica, i no es demana permís per fer-ho", ha afirmat.

stats