Política 21/09/2014

Pedro Sánchez, sobre el procés sobiranista: "Cap governant té dret a provocar un esquinç"

El líder del PSOE demana a Rajoy que "agafi el bou per les banyes" i resolgui la crisi amb Catalunya

Sara González
1 min
Pedro Sánchez, Miquel Iceta i als socialistes a la Festa de la Rosa a Gavà / TJERK VAN DER MEULEN

GavàEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha carregat contra el procés sobiranista en el seu discurs a la Festa de la Rosa que el PSC celebra a Gavà. "Em sembla insensat que hi hagi governants que ens vulguin obligar a escollir entre ser catalans i espanyols. Cap governant té dret a provocar aquest esquinç", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Apel·lant als llaços familiars dels ciutadans, Sánchez ha reivindicat que res ha fet tant com els socialistes per "aquesta terra" i ha recordat que Catalunya ha estat defensada amb "la sang" d'andalusos, extremenys o castellanomanxecs i s'han aixecat fàbriques "amb la seva suor". Per tot plegat, el secretari general del PSOE, que només s'ha referit a la consulta per demanar a Mas que "compleixi la llei" i no la convoqui, ha demanat que es parli dels "beneficis de la unió" entre Catalunya i Espanya.

De fet, ha assegurat que del referèndum d'Escòcia se'n poden treure dues conclusions: que ningú gosaria convocar un "referèndum il·legal" i que s'ha dit que no "a la ruptura i a l'immobilisme". En aquest sentit, Sánchez ha demanat a Mariano Rajoy que deixi de posar-se "de perfil i agafi el bou per les banyes" i resolgui la crisi d'Estat. "Mas ha de complir la llei i Rajoy ha deixar de dir que no a tot", ha etzibat tot reivindicant, un cop més, que la sortida és la reforma constitucional que reconegui la "singularitat" dels territoris. "Nosaltres volem construir ponts i no enfonsar-los com està fent l'independentisme", ha sentenciat.

"El cas Pujol és corrupció"

stats