Política 08/01/2014

Navarro i Ros tornen a discrepar públicament sobre la consulta

El primer secretari dóna per fet que el PSC votarà en contra de demanar les competències al Congrés, mentre l'alcalde de Lleida assegura que no hi ha res decidit i empeny el partit cap a l'abstenció

Ara
2 min
COMPANYS... I RIVALS? Àngel Ros i Pere Navarro  van coincidir en un acte de la plataforma interna Avancem. Podrien enfrontar-se a les primàries del PSC.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, insisteix a desmarcar-se de les forces pel dret a decidir i oposar-se a demanar al Congrés el traspàs de la competència per poder organitzar la consulta el 9 de novembre. Navarro ho ha tornat a dir aquest dimecres en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'endemà de reunir-se a Barcelona amb el líder del PSOE, Alfredo Pérez-Rubalcaba.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC s'ha mostrat convençut que els diputats del seu partit no trencaran la disciplina de vot i, per tant, optaran pel no a la votació que es farà al Parlament el dijous de la setmana que ve, 16 de gener. Navarro ha assegurat que es tracta d'una decisió de partit, el fet de no donar suport a cap proposta sobre el dret a decidir que no estigui acordada amb el govern espanyol, i ha assegurat que no se li "acut" la possibilitat que cap diputat del PSC pugui "canviar una decisió democràtica presa per un òrgan de direcció del partit després d'un debat ampli en què es va prendre una posició conjunta".

L'executiva del PSC argumenta que la proposta de demanar al Congrés el traspàs de la competència per poder organitzar la consulta el 9 de novembre està condemnada al fracàs perquè no està acordada amb el govern espanyol i serà tombada per la majoria absoluta del PP.

En canvi, gairebé a la mateixa hora, en declaracions a RAC1, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha mostrat partidari de l'abstenció del PSC en la votació al Parlament. Ros ha assegurat que defensarà la seva posició davant el grup parlamentari. Ros creu que els socialistes han de tenir "una posició pròpia" en el debat i que això passa per abstenir-se a la proposta de CiU i ERC i a formular-ne una de pròpia.

Ros ha insistit que veu "molt difícil, per no dir impossible", que es faci la consulta. "Sense marc legal no hi haurà consulta, i perquè hi hagi marc legal, cal diàleg".

stats