Política 28/10/2017

Primera reunió al govern espanyol per "assumir les competències de les conselleries"

El secretari d'estat per a les Administracions Territorials presideix una trobada amb subsecretaris dels departaments ministerials

Acn
1 min
Mariano Rajoy va reunir el consell de ministres només una hora i mitja després que el Senat l’autoritzés a intervenir l’autonomia de Catalunya.

BarcelonaEl secretari d'estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, ha presidit la primera reunió amb els subsecretaris dels departaments ministerials, que "assumeixen les competències de les conselleries de la Generalitat", segons explica un comunicat del govern espanyol. En aquesta trobada s'han estudiat les "diverses actuacions" que duran a terme a partir d'aquest mateix dissabte els ministeris amb l'objectiu de complir amb les mesures aprovades pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La intenció, segons el comunicat, és "garantir que el conjunt de la Generalitat restauri i actuï d'acord amb l'ordre constitucional i legal vigent", i també "el funcionament de l'administració de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes, ens, entitats i sector públic empresarial dependents".

La trobada té lloc després que el BOE hagi publicat el decret que designa els òrgans i càrrecs que, segons el govern espanyol, "donin compliment a les mesures disposades pel govern, autoritzades pel Senat, a l'empara de l'article 155 de la Constitució".

stats