Política 18/07/2013

Protestes contra la corrupció a Barcelona, Madrid i València davant de les seus del PP

Un miler de persones protesten al carrer Génova, un altre grup ha protestat davant les seus de CDC i el PP a la capital catalana i a València hi podria haver detinguts, segons afirmen alguns testimonis a Twitter

Ara / Agències
2 min
Imatge de @geekindignado de la protesta davant de la seu del PP a Barcelona

BarcelonaNova jornada de protestes contra el govern de Mariano Rajoy i, especialment, contra el PP, pels casos de corrupció. Les manifestacions estaven convocades sota el lemes 'Barbacoa de chorizos en las sedes del PP' i 'Gobierno dimisión' en una trentena de ciutats i poblacions, a través de les xarxes socials i amb les etiquetes #Vamos18J, #QueSeVayaLaMafia, #AdiosMafia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un miler de persones, segons l'agència EuropaPress –unes 300, segons l'agència Efe– s'ha concentrat davant davant la seu del PP del carrer Gènova de Madrid per exigir la dimissió del president del govern espanyol i líder del partit, Mariano Rajoy, per la suposada finançament irregular dels populars.

Un fort dispositiu policial format per uns 25 furgons de la Policia Nacional custodiava la seu. El carrer Gènova s'ha tancat al trànsit i al pas de vianants. Només els veïns, que havien de demostrar que vivien allà, podien passar.

Els manifestants han llançat rotllos de paper higiènic als policies que de manera preventiva vigilaven la protesta, encara que no s'han registrat incidents. També han cridat consignes com 'Aquí hi ha la cova d'Alí Babà'.

Portaven pancartes amb lemes com 'Robatori i corrupció, Marca Espanya' i han llançat crits de 'govern, dimissió, per corrupte i per lladre', 'Rajoy i Cospedal, a Sol del Reial' o 'No hi ha tant pa per a tant xoriço'.

A Barcelona, centenars de persones s'han reunit davant la delegació del govern espanyol a Catalunya i, d'allà, han anat a la seu de CDC. Al cap d'una estona, i tallant l'avinguda Diagonal, han arribat fins a la seu del PP, on acabat la protesta assegut amb pancartes de protesta. Els Mossos protegien l'edifici. A Twitter s'hi han trobat moltes referències, a favor i en contra de les protestes, imatges i autèntiques retransmissions, com la de @geekindignado.

Segons els testimonis reflectits a la xarxa, València ha estat el lloc on més s'ha complicat la protesta, amb diverses càrregues, i hi podria haver diversos detinguts.

stats