Política 04/09/2019

Puigdemont i Comín recorren a Luxemburg la denegació de les cautelars abans de la constitució de l'Eurocambra

El Tribunal General de la UE va rebutjar permetre que assumissin el seu mandat "provisionalment"

Ara / Acn
1 min
L'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín a l'Eurocambra.

BarcelonaEls eurodiputats electes Carles Puigdemont i Toni Comín han recorregut al Tribunal de Justícia de la UE la denegació de les cautelars per obtenir el seu escó a l'Eurocambra. Just abans de la sessió de constitució del Parlament Europeu a principis de juliol, el Tribunal General de la UE –integrat dins del Tribunal de Justícia amb seu a Luxemburg– va rebutjar que poguessin assumir "provisionalment" el seu mandat mentre els magistrats resolien el fons del cas. Per això, el seu equip jurídic ha interposat aquest dimecres un recurs de cassació a la màxima instància judicial de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara el Tribunal de Luxemburg haurà de resoldre sobre la denegació de les cautelars mentre, en paral·lel, el Tribunal General estudia el fons de la demanda de Puigdemont i Comín contra el Parlament Europeu. Encara no hi ha vista oral per a aquest cas, a diferència de la qüestió prejudicial relativa a la immunitat europarlamentària del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que se celebrarà el pròxim 14 d'octubre.

Precisament aquest dimarts el Parlament Europeu va acceptar, a petició de liberals, socialistes, verds i les esquerres alternatives, presentar al·legacions al cas de Junqueras. Els serveis jurídics redactaran aquestes al·legacions, que encara es desconeix si defensaran que el president d'ERC pugui ocupar el seu escó o, per contra, si deixaran la decisió en mans de l'estat espanyol.

stats