Política 22/03/2016

Puigdemont: "El terrorisme no doblegarà la voluntat de construir una Europa basada en la pau i la convivència"

El president de la Generalitat convoca a les cinc de la tarda una reunió del gabinet de coordinació antiterrorista després dels atemptats de Brussel·les

Oriol March
1 min
El president Puigdemont, durant la declaració institucional de condol per la mort de Muriel Casals / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimarts al migdia que el terrorisme "no doblegarà la voluntat democràtica de construir una Europa sobre els valors de la pau i la convivència". Ho ha apuntat en una compareixença institucional extraordinària després dels atemptats a Brussel·les, que ja s'han cobrat gairebé una trentena de víctimes a la capital belga després de diverses accions coordinades tant a l'aeroport internacional de la ciutat com al metro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"He trucat al cònsol general de Bèlgica per oferir ajuda i donar el condol per les víctimes. Abans de la reunió del Govern he estat en contacte amb el representant permanent de la Generalitat davant la Unió Europea (UE), Amadeu Altafaj, amb la voluntat de coordinar la informació i traslladar-li tot el que sabem. Entre altres coses, que no hi ha cap ciutadà català afectat. Tots els treballadors de la delegació estan bé", ha apuntat Puigdemont, que ha aparegut flanquejat pel vicepresident, Oriol Junqueras, i pel conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva.

El president de la Generalitat ha avançat que a les cinc de la tarda ha convocat una reunió del gabinet de coordinació antiterrorista en el qual participaran els alts càrrecs d'Interior i els representants de la policia catalana. Puigdemont havia de ser ahir a París en el seu primer viatge a l'estranger com a president, però el va suspendre arran de l'accident de Freginals.

stats