En un editorial en el butlletí electrònic de la seva fundació

Pujol demana al Govern que no aparqui l'agenda identitària en primar l'economia

L'expresident adverteix de "l'envestida" que està patint en els últims temps el Govern

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha fet avui una crida al futur Govern a no aparcar l'agenda identitària en un moment en què l'economia serà, sens dubte, el tema prioritari a abordar.

En un editorial en el butlletí electrònic de la seva fundació, el Centre d'Estudis Jordi Pujol, l'expresident català ha advertit de l'"envestida" que està patint els últims temps la identitat i l'autogovern catalans. "Podrien passar tres coses, totes elles negatives. I que són de manual. La primera, que la urgència del tema econòmic i social, és a dir, l'angoixa pel problema econòmic i social, fes oblidar o fins i tot deixar de banda temes de gran transcendència política, competencial i identitària", ha advertit. Segons Pujol, la segona possibilitat és que "alguns sectors econòmics" de Catalunya pressionin perquè s'aparquin "qüestions d'autogovern i d'identitat".

La tercera hipòtesi, ha explicat, és que a Madrid s'ofereixin a "donar un cop de mà" a Catalunya en el terreny econòmic, a canvi d'acceptar com a definitives les "retallades" de l'autogovern, el "mal finançament" de la Generalitat i el "risc" per a la identitat catalana "sobretot relacionades amb la qüestió lingüística". Pujol ha aprofitat per demanar a la societat catalana que doni un vot de confiança al nou Govern que presidirà Artur Mas: "Té sentit que es tingui confiança en el futur Govern. I que des de la societat civil se l'ajudi". Segons ell, "fins i tot l'oposició o part d'ella podria comprendre" que l'acció de govern "no ha de ser sistemàticament boicotejada". Pujol ha urgit el futur Govern de CiU a definir aviat les seves prioritats i li ha aconsellat que "deixi molt clar que s'enfrontarà a la situació" de crisi actual "amb decisió, serietat i criteris clars, i amb el coratge que cal tenir quan cal explicar al país la realitat difícil que vivim".

Més continguts de