Política 08/04/2015

Rajoy acusa Ciutadans de voler "liquidar" l'alta velocitat i d'haver defensat el rescat d'Espanya

"Que fàcil és parlar, i que difícil que és governar", afirma el president espanyol

Acn
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un acte del PP a Ciudad Real. EFE

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha ironitzat aquest dimecres sobre les propostes econòmiques de Ciutadans, un partit que, segons ha dit, vol "liquidar" els trens d'alta velocitat (TAV) i que és "l'únic" que defensa que un rescat a l'economia espanyola hauria estat beneficiós. Per contra, segons Rajoy, el PP ha sabut plantar cara a la "situació més complexa" de la història de l'Estat i tres anys després d'entrar al govern ja "ningú diu" que cal un rescat. "Que fàcil que és parlar sense tenir cap responsabilitat, i que difícil governar en moments difícils", ha dit Rajoy, que, un cop més, ha assegurat que les dades d'atur dels pròxims mesos seran positives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha fet aquestes manifestacions durant un acte de presentació dels candidats del PP a Castella-la Manxa, després que aquest dimarts, en el seu discurs davant la Junta Directiva del PP, ja va criticar Ciutadans i el seu president, a qui va acusar d'inexpert.

El president espanyol ha fet referència amb les seves declaracions a les propostes econòmiques que el president de Ciutadans, Albert Rivera, i el seu assessor econòmic, Luis Garicano, van presentar dimarts. Entre d'altres, aposten per impulsar la innovació a costa de grans infraestructures improductives, com el TAV.

També s'ha referit a les declaracions de Garicano, que aquest mateix dimecres ha assegurat que un rescat a l'economia espanyola "no hauria estat del tot dolent", perquè "hi ha moltes coses que no s'han fet i que amb una mica més d'impuls d'Europa s'haurien fet".

"Qui diu que Espanya necessita un rescat? Només un que circula per allà i que diu que vol liquidar els TGV i a més, no content amb això, diu que Espanya hauria d'haver demanat un rescat", ha ironitzat Rajoy, que ha recordat que amb aquesta petició Europa hauria obligat el govern espanyol "a abaixar les pensions un 20% com vam fer a altres".

Rajoy també ha reiterat que l'objectiu d'aquesta legislatura i de la pròxima és crear ocupació i ha avançat que la xifra d'atur dels pròxims mesos serà "millor" que les anteriors. "Això és el que ens permet dir als espanyols que es pot arribar als 20 milions de treballadors", ha dit.

Segons Rajoy, "Espanya necessita estabilitat, i no frivolitat" i el PP és un partit que "està preparat". "No ho dubta ningú, ni els que ens volen treure d'aquí. Sabem què cal fer, i el màxim error seria un canvi de rumb quan estem a una navegació que ens porta a port segur".

stats