Política 03/06/2014

Rajoy avisa els partidaris de la república que l'únic camí possible és un canvi constitucional

"La monarquia té un suport molt majoritari", assegura el president espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl govern espanyol no està disposat a obrir el debat sobre el model d'estat, després de l'abdicació del rei Joan Carles. El president de l'executiu, Mariano Rajoy, ha assegurat que "la monarquia té un suport molt majoritari" i que, a més, té el blindatge de la Constitució. Per això, avisa els partidaris de la república que l'únic camí que els queda és intentar una reforma del text del 1978.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha assegurat aquest dimarts que el govern i la Zarzuela portaven temps gestionant el moment del relleu al capdavant del tron. "No és res improvisat, està molt madurat", ha dit. També ha elogiat la figura del futur monarca, Felip VI, de qui ha dit que està preparat per regnar "com a mínim amb el mateix encert" que el seu pare.

"En democràcia, el que no es pot fer és saltar-se les lleis", ha dit el cap de l'executiu. Per això, convida els qui ahir es van manifestar demanant un referèndum sobre la forma d'estat, a canalitzar les reivindicacions pels canals institucionals, és a dir, a través dels grups parlamentaris al Congrés i al Senat.

stats