Política 30/01/2012

Rajoy, enxampat: "La reforma laboral em costarà una vaga"

Les càmeres graven Rajoy en una conversa informal amb altres líders abans de començar la cimera de la UE. Al primer ministre finlandès li diu que la reforma laboral li costarà una vaga i a l'holandès, que "ara ve el més dur" perquè els han deixat una mala "herència"

Laia Forès
1 min

BRUSSEL·LESEl president del govern, Mariano Rajoy, ha pagat la novatada. En la seva primera cimera europea, Rajoy no se n'ha adonat que les càmeres de televisió captaven la imatge i el so de les seves converses informals –sobre la situació econòmica d'Espanya– amb els seus homòlegs europeus just abans que s'iniciés el Consell Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la conversa amb el primer ministre finlandès, Jyrki Katainen, Rajoy vaticina la mobilització dels sindicats contra la reforma laboral que el govern aprovarà properament. "La reforma laboral em costarà una vaga", admet amb l'ajuda d'un intèrpret del Consell. La conversa ha estat reproduïda, entre d'altres, per TVE.

La relliscada de Rajoy continua quan canvia d'interlocutor i manté una conversa amb el primer ministre holandès, Mark Rutte, sobre la situació econòmica a Espanya. Les càmeres, autoritzades a gravar els líders en aquests moments informals abans d'iniciar la cimera, capten també una conversa en què Rajoy admet que les mesures més dures encara no han arribat i culpa l'anterior govern socialista de la situació de l'economia espanyola. "És que ens deixen una herència molt complicada, amb més del 8% de dèficit. I les previsions de creixement per aquest any són molt dolentes", afirmava el president.

stats