Política 25/05/2016

Rajoy: "Ningú pot passar per sobre de la llibertat dels pares de triar l'escola que volen per als seus fills"

El president del govern en funcions rebutja el mode "d'escola única" i assegura que l'ensenyament de qualitat es basa en l'educació pública i concertada

Salva Almenar
2 min
Mariano Rajoy i la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, s'han reunit amb representants de l'escola concertada a Alfafar.

ValènciaEl president del govern en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ha demanat al govern valencià que "no acabi" amb una cosa que funciona bé com és "l'ensenyament concertat" i respecti la llibertat d'eleccions dels pares. Així s'ha expressat en una compareixença després de reunir-se amb representants de la Mesa de l'educació concertada a la localitat valenciana d'Alfafar, els quals li han transmès la seva preocupació per a decisió de la Generalitat Valenciana de tancar unitats d'escoles concertades amb l'argument legal esgrimit per la conselleria d'Educació de complir amb les ràtios que imposa la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que Rajoy no s'ha referit directament al govern que presideix Ximo Puig, el líder del PP ha advertit a les administracions que "ningú pot passar per sobre de la llibertat dels pares per triar l'educació que volen pels seus fills" ja que, segons ha explicat, la "llibertat d'elecció de centre o la llibertat de càtedra" són aspectes que "no ha inventat cap govern ni cap pare" sinó que estan recollides i emparades per la Constitució.

Rajoy ha fet una defensa aferrissada de l'ensenyament concertat tot i que ha matisat que ells estan també a favor de l'escola pública. El president del govern ha dit que "a Espanya existeix un bon sistema educatiu que es basa en l'educació pública i la concertada", amb la qual cosa "no pot haver-hi una bona educació a Espanya si prescindim de l'educació pública o de la concertada".

El líder del PP ha carregat contra aquells que, ha dit, volen imposar una "escola única" i ha assenyalat que el model del PP es basa en fomentar una escola "plural" que sigui igual de "diversa que la societat espanyola". "Estem a favor de l'ensenyament públic i de l'educació concertada i defensar ambdues és defensar l'educació de qualitat", ha afirmat Rajoy.

Mariano Rajoy també ha tingut paraules per al president valencià Ximo Puig i la situació del PSPV en el govern de la Generalitat Valenciana. Tot i que ha evitat citar tant al president com al partit, Rajoy ha advertit que "encoratjar el radicalisme, pactar amb ells o posar-se a l'ordre del que digui solament serveix per a una cosa: per acabar devorats per ells", en una clara al·lusió al pacte de govern que els socialistes valencians van subscriure amb Compromís i Podem.

stats