CONFERÈNCIA NACIONAL D'ERC
Política 07/07/2013

Unió descarta les eleccions plebiscitàries i la declaració unilateral d'independència que preveu ERC

Ramon Espadaler remarca la seva confiança en què les forces polítiques catalanes facin possible la convocatòria d'una consulta

Acn
2 min

Santa Maria de PalautorderaEl president del consell nacional d'Unió, Ramon Espadaler, ha deixat clar que el seu partit descarta les vies de les eleccions plebiscitàries i de la declaració unilateral d'independència com a eines com a eines per decidir el futur polític de Catalunya. Precisament el mateix cap de setmana en què el soci parlamentari de CiU –ERC– ha aprovat una ponència política que marca un full de ruta que no descarta aquestes dues vies si no es pot fer la consulta legal i acordada, Espadaler ha afirmat que la confiança que té en el seu partit i la resta de forces polítiques catalanes que donen suport al dret a decidir li fa descartar aquestes dues alternatives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És precisament la confiança que tenim en nosaltres mateixos i en les forces polítiques que ens hem sumat per fer la consulta la que ens fa descartar –i parlo com a Unió Democràtica– l'alternativa d'unes eleccions plebiscitàries i encara més la declaració unilateral d'independència". Amb aquestes paraules, Ramon Espadaler ha deixat clar que les vies alternatives a la celebració de la consulta no estan en la ment d'Unió. "El que hem de fer és refermar-nos en el compromís que tenim amb la ciutadania, en aquesta confiança de poder avançar per fer una consulta a Catalunya el 2014 si és possible, emparada per la llei i en la qual el poble de Catalunya es pugui expressar en total llibertat", ha declarat.

Espadaler ha pronunciat aquestes paraules en una intervenció a la trobada de simpatitzants i militants del Vallès Oriental, on ha celebrat "la bona feina" que, segons ell, està fent l'expresident del Parlament Joan Rigol "per aconseguir sumar el màxim de voluntats polítiques, econòmiques i socials per fer la consulta".

El conseller d'Interior i dirigent d'Unió ha subratllat que "cal fer molts esforços per tocar molt de prop els problemes de la gent, que són molts, en aquesta greu crisi econòmica i social". En aquest sentit, ha demanat a totes les forces polítiques que es posin d'acord per treballar conjuntament per poder resoldre els problemes de les persones que pateixen la crisi i per generar ocupació". Espadaler ha refermat la necessitat urgent que "el govern de l'Estat faci arribar com més aviat millor el crèdit a les famílies, les pimes, les microepreses i els emprenedors perquè són els que, en definitiva, encarnen l'economia productiva i que poden generar llocs de treball". A més, ha denunciat una "ofensiva recentralitzadora del govern del PP" aixi com "atacs constants dels populars" als signes d'identitat dels catalans.

stats