POLÍTICA
Política 11/05/2013

Unió confia en el "sentit comú" de l'Estat per augmentar el sostre de dèficit per a Catalunya

El president del Consell Nacional, Ramon Espadaler, indica que l'increment és "necessari" per preservar l'estat del benestar

Acn
1 min
La població empadronada a Catalunya cau un 0,3% Espadaler defensa el cos dels Mossos davant els atacs de l'Estat

BarcelonaEL president del consell nacional d'Unió i conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha dit aquest dissabte que vol creure que Madrid acabarà atenent la proposta d'augmentar el sostre del dèficit per "sentit comú" i sensibilitat. En un acte d'Unió sobre municipalisme, Espadaler ha subratllat que augmentar l'objectiu de dèficit és necessari per exercir l'autogovern i preservar l'estat del benestar. El conseller d'Interior ha defensat l'asimetria entre comunitats perquè "no hi ha res més injust que tractar de manera igual allò que és diferent." Espadaler ha recalcat que l'objectiu del Govern és travessar la barrera del 2% en l'objectiu de dèficit i ha afirmat que Catalunya té un "infrafinançament estructural".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller i president del consell nacional d'Unió ha fet aquestes valoracions a Badalona just abans que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, hagi tancat la porta a fixar un sostre de dèficit per a Catalunya per sobre del 2%, tal i com reclama el Govern. Des de Barcelona, on ha participat a la Junta Directiva del Partit Popular de Catalunya, Montoro ha deixat clar que "no és negociable" un xifra superior a la del tancament de 2012.

stats