Política 02/10/2018

Relliscada del PP al Senat: demana debatre sobre els "presos polítics catalans"

Inclou el terme en una moció per instar el govern espanyol a prohibir l'indult per rebel·lió

Ara
1 min
El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, amb el líder dels populars a Andalusia, Juanma Romero, als passadissos de la cambra alta.

MadridEl PP ha negat per activa i per passiva que hi hagi "presos polítics" a Espanya. Fins ahir, que va tenir una relliscada a les Corts. El grup popular al Senat, on té majoria absoluta, va registrar una moció en què demanava debatre sobre els "presos polítics catalans". Concretament, la moció insta el govern de Pedro Sánchez a prohibir per llei l'indult per als delictes contra la Corona, la sedició i la rebel·lió, una reforma que ja han presentat al Congrés però que de moment no té possibilitats de prosperar perquè només hi dona suport Ciutadans. "Aquests dies alguns membres del govern [espanyol] han assenyalat la possibilitat d'indultar els presos polítics catalans com a manera de solucionar el conflicte que hi ha a Catalunya", assenyala el text.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha fet notar a través de Twitter Pau de Miguel, assessor de Compromís al Senat.

La resta del text de la moció, però, recull fil per randa l'argumentari del PP en contra de l'indult als líders independentistes. Els populars afirmen que són a la presó "per delictes greus contra l'Estat" i consideren que, si se'ls indulta, "hi ha un risc de reiteració delictiva". A més, apunten que l'indult "ha de ser un recurs excepcional" i que davant d'aquests delictes suposaria "un atac a la democràcia".

El PP, en canvi, posa pegues a la reforma que ja ha proposat el PSOE al Senat i que està en fase de ponència a la comissió de Justícia del Senat per prohibir l'indult en casos de delictes per corrupció i delictes sexuals.

stats