Política 22/09/2018

El PP urgeix un canvi al govern espanyol per evitar "indults, sedició o alliberament dels presos"

Casado creu que el PSOE cedeix "al xantatge" dels partits independentistes catalans

Ara
2 min
El PP urgeix un canvi al govern espanyol per evitar "indults, sedició o alliberament dels presos"

MadridEl president del PP, Pablo Casado, ha carregat contra la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, perquè entén que cedeix al "xantatge" i és "ostatge" dels partits independentistes catalans. "No pot ser que el ministre d'Afers Estrangers, la ministra de Política Territorial i la delegada vagin contra el que fan els jutges, la seguretat jurídica i contra la mateixa unitat d'Espanya i el respecte a la legalitat", ha criticat en una intervenció posterior a la reunió de la junta directiva del PP al País Valencià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado ha assegurat que quan el PP governi no hi haurà "ni indults, ni sedició ni alliberament dels presos", que considera responsables d'un "cop d'estat", si no ho diu un jutge, i garanteix que no sotmetrà l'Estat a la "humiliació d'aquells que volen trencar la convivència i la concòrdia des de fa massa anys". Casado ha assegurat que ha hagut d'anar a Europa a explicar què passa "de veritat" a Catalunya, i creu que no s'ha de permetre que una "segona instància judicial" com un tribunal alemany o belga s'enfronti al Tribunal Suprem. "Schengen hi és per a una altra cosa", ha reblat. En aquest sentit, creu que els ministres espanyols actuals juguen "contra la imatge d'Espanya i la seva credibilitat internacional".

Per aquest motiu, el PP ha anunciat avui que registrarà dilluns una proposició de llei per "prohibir els indults a condemnats per sedició i rebel·lió". "El cop a l'Estat perpetrat pels independentistes no pot quedar impune per culpa d'un president del govern que deu el seu càrrec als qui volen trencar Espanya", ha piulat en el seu compte de Twitter Casado.

En una altra piulada aquest dissabte a primera hora de la tarda, el líder del PP ha raonat que "el que està passant a Espanya és molt greu". "Ara, la delegada del Govern a Catalunya diu que els presos colpistes haurien de ser indultats", ha comentat. "És urgent canviar aquest Govern ostatge dels independentistes. Ni indults, ni humiliacions a Espanya dels que volen trencar la convivència", ha conclòs.

stats