El príncep Felip expressa el seu suport a la feina de Repsol, després de l'expropiació d'YPF per part del govern argentí

El president de Repsol, Antonio Brufau, assegura que la decisió del govern argentí no farà desviar l'estratègia de creixement de la petroliera espanyola

El príncep d'Astúries ha agraït aquest dimecres "tot el que Repsol fa i ha fet pel benestar de molts països" i ha expressat el seu suport a tots els que fan possible la "important tasca tant a Espanya com a fora d'Espanya" , dos dies després que l'Argentina anunciés l'expropiació del 51% d'YPF. El fill del rei Joan Carles ha desitjat "un futur ple d'èxits" per a la petroliera espanyola.

Durant la inauguració de l'ampliació de la refineria de Cartagena, el príncep Felip, que no ha fet una al·lusió directa al conflicte d'YPF, ha subratllat que projectes com aquest defineixen la tasca de Repsol arreu del món .

Per la seva banda, el president de Repsol, Antonio Brufau, ha subratllat que la decisió del govern argentí no farà desviar l'estratègia de creixement de la petroliera.

L'ampliació de Cartagena és la inversió industrial més gran de la història a l'Estat, amb més de 3.000 milions d'euros, i contribuirà a reduir les importacions de carburants a Espanya i a millorar, així, la balança comercial.

L'ampliació de la refineria ha suposat, entre d'altres, que es dupliqui la capacitat de destil·lació de cru a Cartagena, fins als 11 milions de tones a l'any, i ha elevat fins a 4,5 milions de tones la producció de gasoil i querosè. D'aquesta manera, es podran reduir al voltant d'un 30% les importacions de gasoil, segons els directius de l'empresa.

A Espanya, les cinc refineries de Repsol aglutinen al voltant del 60% de la capacitat total de refinació.

El projecte, que ha donat feina a més de 20.000 persones durant els més de tres anys de construcció, suposarà, a més, 790 llocs de treball directes i 800 d'empreses contractistes, a més de 8.000 llocs de treball indirectes.

En el seu discurs, el príncep Felip, que ha recorregut les instal·lacions de la nova refineria, ha afegit que aquest projecte serà clau per mantenir i generar nombrosos llocs de treball directes i indirectes, aspecte crucial en la situació econòmica actual.

"Són inversions d'aquesta naturalesa les que contribueixen a generar un progrés social general i un creixement econòmic de llarga durada", ha afirmat.

En la inauguració, a la qual hi ha assistit el príncep Felip en substitució del seu pare, el rei Joan Carles, que es recupera de l'operació de maluc, també hi han assistit el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i el president de la Regió de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, entre altres autoritats.