Política 10/05/2019

Rivera rememora la tardor de 2017 en el seu primer acte de campanya a Catalunya

Una quinzena de persones es concentren contra un míting de la plana major de Cs a Manresa, on els taronges també s'han reunit amb associacions de guàrdies civils

Anna Mascaró
2 min
Albert Rivera i la plana major del partit a Catalunya, aquest matí a Manresa

ManresaCiutadans ha arrencat la campanya catalana a Manresa amb un acte dissenyat per rememorar moments de confrontació amb l'independentisme. "Aquí van rodejar una caserna de la Guàrdia Civil al setembre, amb famílies a dins [el 20 de setembre del 2017]", ha recordat el president del partit, Albert Rivera, després de reunir-se amb diverses associacions de guàrdies civils al municipi, que ha definit com un dels llocs "on més costa opinar en públic, dir el que penses". "Tu no ets català!", li ha cridat un home durant el seu discurs, a la qual cosa ell ha respost: "Jo soc més català que vostè, perquè defenso la llibertat".

L'acte també ha recordat una altra data significativa en el conflicte català: el setembre del 2018, quan els Mossos d'Esquadra (amb una duresa que va generar protestes contra la conselleria d'Interior) van reprimir el boicot independentista a una manifestació de la policia espanyola que tenia com a pretext la demanda d'igualtat salarial, una causa que avui Rivera també ha reivindicat: "Són herois. No demanen més ni menys, només cobrar el mateix". Aquest divendres els càrrecs de Cs també s'han enfrontat a les protestes d'activistes independentistes convocats per Arran que, tot i que només eren una quinzena, han proferit insults i han penjat una pancarta contra Inés Arrimadas, que deia "Bon viatge, Inés. Fins mai més", emulant la pintada davant de casa seva que la diputada electa al Congrés va denunciar ahir al Parlament.

Activistes independentistes aquest matí a Manresa

La plana major del partit taronja era avui a Manresa. Només arribar a la plaça Domènec ja ha hagut de sentir crits de "Feixistes!", però també els aplaudiments que li ha dedicat un grup de veïns simpatitzants per expressar-li el seu suport. Arrimadas només ha intervingut per respondre a la pancarta: "Ens dona més força i ens demostra com som de necessaris". També s'ha dirigit al públic: "Gràcies per la vostra valentia, estem amb vosaltres, tenim la nostra veu sempre, i us prometo que governarem al Congrés, a Catalunya, i que Catalunya tornarà a tenir pau i llibertat". Ciutadans, que va obtenir dos regidors a Manresa el 2015 i un 17,85% dels escrutinis el 21-D, aspira enguany a millorar els resultats al municipi.

Així, Rivera ha demanat el vot traient pit de ser el partit que "més ha crescut" a les generals del 28-A, i s'ha reivindicat, de nou, com el remei al govern de Pedro Sánchez. "Demano als constitucionalistes, els que respecten la llei, que vagin a les urnes", ha dit, amb l'objectiu d'enviar dos missatges. "Un als independentistes –ha concretat–, perquè en aquests llocs creixerem", i l'altre a "Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, per advertir-los que hi ha oposició", la de Cs davant el "daltabaix" del PP de Pablo Casado. Així, Rivera s'ha presentat davant dels votants com la revenja de la victòria de Sánchez al Congrés (tot i que probablement Cs haurà de pactar a Catalunya amb el PSC per arribar a governs municipals). El president de Cs ha tornat avui a Manresa, doncs, a carregar contra el PP, partit al qual aspira a fer el 'sorpasso'.

stats