CORRUPCIÓ
Política 11/06/2015

El germà de Junqueras, implicat en el cas Manga

La jutgessa instructora el considera un "cooperador necessari" en el falsejament d'un procediment negociat sense publicitat on va participar una empresa per a la qual treballa, segons el 'Diari de Girona'

Ara
2 min

BarcelonaLa jutgessa instructora del cas Manga, Pilar de Lara, considera que Roger Junqueras, germà del president d'ERC, Oriol Junqueras, està implicat en el cas Manga, segons ha avançat aquest dijous el 'Diari de Girona'. En concret, creu que hauria actuat com a "cooperador necessari" en el falsejament d'un procediment negociat sense publicitat que es va adjudicar el 20 de juliol del 2012 a l'empresa Serveis Mediambientals de la Selva NORA SA, participada en un 40% per Cespa. Al mateix temps, el germà del líder d'ERC treballa en una de les seves divisions, Cespa Jardineria SL. El "delicte contra l'administració" on hauria participat Roger Junqueras està vinculat a un expedient de contractació de l'Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers mentre la presidia Robert Fauria (CiU), llavors alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva i ara en llibertat sota fiança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segones les investigacions del Servei de Vigilància Duanera, el concurs per adjudicar un projecte de "senyalització d'itineraris temàtics per valor de 44.176,27 euros va ser un 'muntatge' perquè guanyés Nora SA amb l'única finalitat de poder emetre factures entre l'empresa, l'Associació de Boscos i Bandolers i el Consell Comarcal de la Selva per tal que aquest darrer es pogués estalviar l'IVA", explica el diari. En concret, Cespa Jardineria SL hauria estat una de les altres dues empreses que haurien presentat oferta per al procediment negociat sense publicitat, tot i que el text presentat era el mateix en els tres casos, fins i tot amb els mateixos errors gramaticals. Com que l'oferta de Nora SA era la més baixa, hauria rebut l'adjudicació automàticament.

Un cop formalitzada l'adjudicació, l'Associació de Municipis Boscos de Bruixes i Bandolers hauria ingressat els recursos rebuts per la primera fase de l'obra al Consell Comarcal de la Selva, que l'hauria executat realment. L'òrgan comarcal hauria retornat la quantitat a Nora SA excepte 5.601,74 euros, atès que l'empresa podia estalviar-se l'IVA i l'ens públic no, segons les investigacions. La jutgessa, segons el rotatiu, té clar que es tracta d'"una infracció tributària".

stats